05.září

Treska v parmezánové krustě

posted by Aleš Lamka
   

Pokud máte plné zuby kuřecího nebo hovězího masa, zkuste si připravit rybu. Že ryby nemusíte? Nebojte se, chuť tresky může být právě to, co hledáte.

Jako přílohu zvolte brokolici a brambor a hned máte dokonalou večeři k budování svalové hmoty!

 

parmesan-crusted-baked-cod-legacy-1

 

Ingredience:

  • 4 x 100 g filé z tresky bez kůže (čerstvé nebo mražené)
  • 40  g celozrnné mouky
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 2 vaječné bílky
  • 100 g Panko strouhanky
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • sušené oregano
  • sušená bazalka
  • sušený tymián
  Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 220 ℃ a vložte do trouby i plech.
  2. Filety vysušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete.
  3. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
  4. V další misce ušlehejte vejce a bílky.
  5. Ve třetí misce promíchejte Panko strouhanku, parmezán, oregano, bazalku a tymián.
  6. Každé filé obalte v mouce a oklepejte přebytek. Dále je ponořte do vajec.
  7. Jemně obalte ve strouhance.
  8. Filety postříkejte olejem ve spreji.
  9. Opatrně vyjměte předehřátý plech a umístěte filé nastříkanou stranou dolů. Nyní stříkněte i na druhou stranu.
  10. Pečte 16 - 18 minut.
 

Nutriční hodnoty (1 porce):

Kalorie: 310 kcal

Bílkoviny: 31,5 g

Sacharidy: 29 g

Tuky: 7 g

 

Zdroj: www.bodybuilding.com

 
KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ