-
98
Kcal
-
0
Bílkovin
-
24
Sacharidů
-
0
Tuků
Doba přípravy
35 min
Švestky |
750 g |
Želírovací cukr |
350 g |
Rum |
20 ml |
Citrón |
Dle libosti |
- Švestky vypeckujeme, rozpůlíme a očistíme od shnilých částí.
- Ovoce v hrnci smícháme s cukrem a začneme vařit. Míchejte, dokud
nezačnou pouštět šťávu a pak necháme vařit 20 minut, do houstnutí džemu.
- Pokud
chceme mít džem jemný, promixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme trochou citrónu.
Můžeme přidat i trochu rumu.
- Džem plníme do předehřátých sklenic (aby nepraskly).
Uzavřeme, otočíme víkem dolu a necháme vychladnout, aby se vytvořilo vakuum a
džem se dal dobře uskladnit.