ŠVESTKOVÝ DŽEM

  • 98 Kcal
  • 0 Bílkovin
  • 24 Sacharidů
  • 0 Tuků
Doba přípravy 35 min
Švestky 750 g
Želírovací cukr 350 g
Rum 20 ml
Citrón Dle libosti

  • Švestky vypeckujeme, rozpůlíme a očistíme od shnilých částí. 
  • Ovoce v hrnci smícháme s cukrem a začneme vařit. Míchejte, dokud nezačnou pouštět šťávu a pak necháme vařit 20 minut, do houstnutí džemu. 
  • Pokud chceme mít džem jemný, promixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme trochou citrónu. Můžeme přidat i trochu rumu.
  • Džem plníme do předehřátých sklenic (aby nepraskly). Uzavřeme, otočíme víkem dolu a necháme vychladnout, aby se vytvořilo vakuum a džem se dal dobře uskladnit.