Dalším velice jednoduchým receptem je ovocná proteinová zmrzlina! Pro přehlednost a ulehčení práce jsem připravila nutriční hodnoty v případě použití malin, nebo jahod. K přípravě zmrzliny můžete použít jakékoliv ovoce (dle celkového denního příjmu).
TIP: Přidejte do zmrzliny skořici. Skořice je vhodná do diety a má spoustu benefitů. Mimo jiné pomáhá kontrolovat hladinu inzulínu v krvi, což má vliv na spalování tuků a chuti na sladké.
Na 1 porci zmrzliny potřebujeme:
• 60 g malin (jahod)
• 125 g nízkotučného bílého jogurtu
• 25 g proteinu (nejlépe jahodového)
Všechny ingredience smíchejte a dejte do mražáku zhruba na 2 hodiny.
Nutriční hodnoty při použití malin (1 porce):
• Kalorie: 214 kcal
• Bílkoviny: 25 g
• Sacharidy: 17 g
• Tuky: 5 g
Nutriční hodnoty při použití jahod (1 porce):
• Kalorie: 197 kcal
• Bílkoviny: 25 g
• Sacharidy: 9 g
• Tuky: 5 g