02.květen

Nízko sacharidové, hodně tučné krevety na cibulce

posted by Aleš Lamka
Dnešní recept bude trochu netradiční. Pokud byste chtěli svou klasickou vysoko-sacharidovou stravu malinko otočit a přidat naopak kupu tuků, abyste tělu dali menší šok, tak vám nabízím tuto možnost, kterou jsem právě dnes sám vyzkoušel. ►Nízko-sacharidová a naopak vysoko-tuková jídla pomáhají tělu zlepšit citlivost na inzulín, což vlastně znamená, že další sacharidová jídla budou opět lépe využita pro zásobování svalových buněk.DSC01087 ►Pokud vaše dieta obsahuje dlouhodobě velmi málo tuků, váš metabolismus a testosteron může trpět. To vás samozřejmě dlouhodobě omezuje v lepších svalových přírůstcích či hubnutí.   Pojďme ale již na věc!   Připravíme si tyto přísady:
  • Předvařené, loupané krevety - 350g
  • Cibule - 100gDSC01091
  • Boloňská omáčka - 100g
  • Pesto alla Siciliana - 20g
  • Olivový olej - 40g
  • Stroužky česneku - 3-5ks
  • Citrón - 0,5 ks
  • Sůl
  • Pepř
   
  • Cibuli nakrájíme na malé kousky a dáme na pánev.
  • Přidáme Boloňskou omáčku, Pesto a Olivový olejDSC01096
  • Vymačkáme na to všechny stroužky česneku
  • Pánev dáme na plotnu na 70-80% výkonu a po dobu 6-8 minut mícháme, aby se nám nic nepřipálilo.
  • Po této době přidáme všechny, již rozmražené krevety (ocásky je dobré předem odstranit). Lehce posolíme, popepříme a vymačkáme citrón.
  • Mícháme na stejnou teplotu další 3-4 minuty
    Nutriční hodnoty: Kalorie - 900 Kcal Bílkoviny - 70gDSC01097 Sacharidy - 20g Tuky - 60g Lze podávat na 2-3 porce   Poznámka autora: Je mi jasné, že jako první věc, která vás napadne, je přidání pečiva, či těstovin. Jedná se ale o low-carb jídlo, tudíž to raději nepodporučuji! :) Přeji dobrou chuť a ať to roste!  
KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ