Tuto nízkosacharidovou bezlepkovou špenátovou pizzu si můžete vychutnat při low-carb dietě zcela bez výčitek! Navíc se chutí podobá opravdové pizze, proto neváhejte a vyzkoušejte!
K přípravě těsta potřebujeme:
- 400 g špenátu (mraženého nebo čerstvého)
- 3 vejce
- 100 g sýru eidam (strouhaného)
- špetka soli a pepře
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Pokud použijete čerstvý špenát, nejdříve ho rozmixujte. Ke špenátu přidejte ostatní ingredience, tedy vejce, sýr, sůl a pepř a rozmixujte. Těsto rozprostřete na plech s pečícím papírem a zformujte do tvaru, vhodný je obdélníkový. Těsto pečeme zhruba 30 - 35 minut. Po uplynulé době plech vyjmeme z trouby a těsto odlepíme od papíru. Nyní přidejte na těsto to, co máte rádi/na co máte chuť/co se hodí do jídelníčku (např. šunku, sýry, olivy, žampiony, rajčata...). Pizzu můžete okořenit kořením na pizzu nebo oreganem. Připravenou pizzu opět vložte do trouby, tentokrát na 10 minut. Hotovo!

Nutriční hodnoty (těsto):
Kalorie: 619 kcal
Bílkoviny: 58 g
Sacharidy:18 g
Tuky: 33 g
Dobrou chuť a ať to roste!
V.