K přípravě ideální přílohy pro letní grilování potřebujete:
- 500 g květáku
- 100 g řeckého jogurtu bez tuku
- sušený česnek
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g čedaru
- 100 g slaniny
Květák vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, poté vařte 7-8 minut. V misce smíchejte řecký jogurt a koření. Přidejte uvařený květák, nastrouhaný sýr a slaninu. Salát můžete ozdobit pažitkou.
TIP 1: Jak připravit křupavou slaninu?
Na talíř dejte 2 papírové utěrky. Rozložte plátky slaniny, dbejte, aby se nepřekrývaly! Zakryjte slaninu další papírovou utěrkou a vložte do mikrovlnné trouby na 3-4 minuty pro "žvýkavou" slaninu nebo na 4-5 minut pro křupavou slaninu.
TIP 2: Květák můžete vyměnit za brambory, což ale zvýší počet sacharidů!
TIP 3: Do řeckého jogurtu přimíchejte nízkotučnou majonézu.
Nutriční hodnoty
Kalorie: 1020 kcal
Bílkoviny: 59 g
Sacharidy: 28,5 g
Tuky: 74,3 g
Zdroj: Muscle and Strength