21.červen

Low Carb salát se slaninou a čedarem

posted by Aleš Lamka
K přípravě ideální přílohy pro letní grilování potřebujete:
  • 500 g květáku
  • 100 g řeckého jogurtu bez tuku
  • sušený česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g čedaru
  • 100 g slaniny
Květák vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, poté vařte 7-8 minut. V misce smíchejte řecký jogurt a koření. Přidejte uvařený květák, nastrouhaný sýr a slaninu. Salát můžete ozdobit pažitkou. TIP 1: Jak připravit křupavou slaninu? Na talíř dejte 2 papírové utěrky. Rozložte plátky slaniny, dbejte, aby se nepřekrývaly! Zakryjte slaninu další papírovou utěrkou a vložte do mikrovlnné trouby na 3-4 minuty pro "žvýkavou" slaninu nebo na 4-5 minut pro křupavou slaninu. TIP 2: Květák můžete vyměnit za brambory, což ale zvýší počet sacharidů! TIP 3:  Do řeckého jogurtu přimíchejte nízkotučnou majonézu.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 1020 kcal

Bílkoviny: 59 g

Sacharidy: 28,5 g

Tuky: 74,3 g

 
 potato-salad-feature

Zdroj: Muscle and Strength

KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ