05.květen

Losos s fazolkami

posted by Aleš Lamka
 
Losos patří mezi ryby s vysokým podílem zdravých tuků. Kromě toho je i zdrojem dobře stravitelných bílkovin. Tyto obsažené živiny dělají z lososa pochoutku, která nám pomůže budovat svalovou hmotu, ale i redukovat hmotnost. Losos je zdrojem vitaminů B a D a minerálů (např. selen, draslík). Nejcennější složkou jsou nenasycené mastné kyseliny omega 3, které pomáhají ke spalování tuků i růstu svalů. Zařaďme do jídelníčků ryby, jelikož losos a ryby celkově mají na naše zdraví velmi příznivý vliv!

Na přípravu potřebujeme:

  • losos
  • sůl, pepřIMG_20160505_123902
  • koření na ryby
  • citronovou šťávu
  • fazolky

Porce lososa z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme. Nakonec zakápneme citronovou šťávou. Lososa dáme na rozpálenou pánev. Pokud nemáte pánev s nepřilnavým povrchem, přidejte kapku olivového oleje. Porce lososa z obou stran opečeme (vždy kůží napřed). Jako přílohu si připravíme fazolky, které povaříme v osolené vodě. Fazolky můžete po uvaření osmažit spolu s česnekem. Lososa můžete podávat i s bramborem nebo bramborovou kaší.

A to je vše! Dobrou chuť!

V.

   
KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ