Připravte si rýži, nádobu na rýži, víko na nádobu na rýži, nádobu na vodu, talíř, váhu, mikrovlnnou troubu, sůl a tajnou babiččinu přísadu.
Rýži propláchneme nebo nepropláchneme. Navážíme požadované množství a vysypeme do nádoby na rýži.
Zalijeme teplejší vodou v poměru: počet gramů rýže *1,5. Pokud tedy máme 500g rýže, zalijeme to 750ml vody.
Přidáme sůl - solím 5g soli na celý den. Pokud si tedy dělám takto rýži na dva dny (i kdyby to celkem mělo být 5 nebo 10 porcí). Tak přidám 10g soli.
Přikryjeme víkem, nádobu s rýží dáme na talíř, abychom nezašpinili mikrovlnnou troubu. Tu následně zapneme na plný výkon na 14-16 minut.
Po uplynutí této doby rýži vyndáme a několikrát promícháváme, aby neztvrdla. Vše po sobě pečlivě uklidíme.
Pokud je k dispozici tajná přísada od babičky viz video, tak ji přidáme a rozmícháme. Pokud není, máte smůlu!
https://www.youtube.com/watch?v=VJ3t8yONBUk