13.duben

Bicepsové zdvihy obouruční činky

posted by Aleš Lamka

Možná to ještě nevíš, ale pravděpodobně nedostáváš ze svých bicepsových zdvihů vše a tvé ruce proto trpí! Tady se dozvíš jak zefektnit každý jednotlivý pohyb!

marc-megnas-lifting-lessons-biceps-curl-3

Zdvihy obouruční tyče jsou jedním z nejpopulárnějších cviků jak mužů, tak žen v posilovnách po celém světě. Většina lifterů je dělá nejméně jedenkrát týdně, avšak byly byste velmi překvapení, jak málo z nich to dělá správně.

Pro vytřískání pořádných výsledků z tohoto pohybu není potřeba obrovských vah. Tento cvik je naopak efektivnější za použití lehčích vah a správné techniky. Místo házení boky, abyste dostali plně naloženou tyč ke svým prsou, to raději dělejte mým způsobem. Garantuji vám pocit větší bolesti a také větších přírůstků!

Umístění loktů

Dávejte pozor na pozici vašich loktů. Pokud při vykonávání pohybu ujíždí směrem dozadu, zkracujete délku páky, což znamená méně práce pro váš biceps. Přišpendlete je zepředu k tělu a nenechte je hnout se z místa!

Vaše lokty by měly být jediný zapojený kloub, který vykonává nějaký pohyb. Vaše boky, pas, záda i krk by měly zůstat v neutrální poloze. Nohy mohou zůstat mírně pokrčené pro ochranu spodních svalů zádových, avšak bez různých gorilích švihových pohybů!

Délka pohybumarc-megnas-lifting-lessons-biceps-curl-1

Při přitahování činky nahoru na ní působí gravitace směrem dolů, opačně proti vašemu bicepsu a to do té doby, než je tyč až příliš vysoko. To znamená, že na tyč v poslední části pohybu, pokud ji zdvihnete až k vašemu hrudníku, nepůsobí žádná síla. Jinými slovy: Vaše bicepsy na samém vrcholu odpočívají, protože na ně nepůsobí žádná páka a to až do té doby, dokud se tyč nedostane opět do záběrového úhlu.

Pokud chcete, aby vaše bicepsové zdvihy byly opravdu intenzivní, zastavte pohyb, jakmile začne tíha obouruční tyče vyprchávat. Dostaňte své ruce nahoru mezi 45 a 90 stupňů a zastavte. Zastavení pohybu na vrcholu kontrakce vám velmi zefektivní každé jednotlivé opakování.

marc-megnas-lifting-lessons-biceps-curl-2Čas pod napětím

Po dobu spouštění tyče dolu nechte činku jít dál až do té doby, než se vám ruce v loktech téměř propnou. Bicepsy musí zůstat pořád v tahu! Jejich udržování pod neustálým tlakem vám zajistí dvojnásobné ztížení při každém opakování.

Po celou dobu provádění pohybu by neměly být žádné odpočinkové pauzy a to ani dole, tak ani nahoře.

Překonejte bolest a začněte růst

Myslete na tyto rady u vašich dalších bicepsových zdvihů a všadím se vámi, že po třech sériích s deseti opakováními budete cítit opradovou bolest! Znova ještě jednou připomínám: Obrovské váhy zde nejsou zapotřebí!

    Zdroj: bodybuilding.com Napsal: Marc Megna Přeložil a upravil vlastními slovy: Aleš Lamka
KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ