29.říjen

Mrkev a cuketa - nutriční hodnoty

posted by Aleš Lamka

MRKEV NEBO CUKETA - Co je zdravější pro tvoje tělo?


Mrkev obsahuje 1g bílkovin/ 9,6g sacharidů/ 0,25g tuku / 2,8g vlákniny / 41kcal

Cuketa obsahuje 2,7 bílkovin/ 3,1g sacharidů/ 0,4g tuku / 1,1g vlákniny / 21kcal

Cuketa obsahuje méně sacharidů, což člověku na první pohled může říct vše. Zvolíme cuketu raději než mrkev, protože budeme mít méně kcal a lépe budeme hubnout.

 

Některé vitamíny a minerály jsou lepší v mrkvi, některé v cuketě

Draslík: Mrkev 320mg, cuketa 460mg

Hořčík: Mrkev 12mg, cuketa 33mg

Sodík: Mrkev 70mg, cuketa 3mg

VitC: Mrkev 6mg, cuketa 34mg

VitA: Mrkev 16706MJ, cuketa 490MJ

B3: Mrkev 0,98mg, cuketa 0,7mg

 

Benefity mrkve: Obsahuje antioxidanty, může pomáhat proti rakovině, reguluje cukr v krvi, snižuje tlak krve. Obsahuje VitA na lepší zrak. Pomáhá dobrému trávení

Benefity cukety: Obsahuje antioxidanty, může pomáhat proti rakovině, reguluje cukr v krvi, snižuje tlak krve. Při větších dávkách může rozhodit trávení (FOD map) a tím narušit proces vstřebání živin.

Trávení je v naší dietě velmi důležitá věc a spousta druhů zeleniny trávení ´plně nepomáhá. Doporučuji některé druhy zeleniny raději tepelně upravit, což může snížit množství antinutrientů a většinu z nich, které vám nedělají nejlépe úplně vynechat.


Můžete se u mě na instagramu, jak lidé reagují na toto téma:
https://www.instagram.com/p/B3y12RTg1Cf/ 

 
Můžete se podívat na kompletní video, kde mluvím o nejlepších potravinách do diety

KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ