MRKEV NEBO CUKETA - Co je zdravější pro tvoje tělo?
Mrkev obsahuje 1g bílkovin/ 9,6g sacharidů/ 0,25g tuku / 2,8g vlákniny / 41kcal
Cuketa obsahuje 2,7 bílkovin/ 3,1g sacharidů/ 0,4g tuku / 1,1g vlákniny / 21kcal
Cuketa obsahuje méně sacharidů, což člověku na první pohled může říct vše. Zvolíme cuketu raději než mrkev, protože budeme mít méně kcal a lépe budeme hubnout.
Některé vitamíny a minerály jsou lepší v mrkvi, některé v cuketě
Draslík: Mrkev 320mg, cuketa 460mg
Hořčík: Mrkev 12mg, cuketa 33mg
Sodík: Mrkev 70mg, cuketa 3mg
VitC: Mrkev 6mg, cuketa 34mg
VitA: Mrkev 16706MJ, cuketa 490MJ
B3: Mrkev 0,98mg, cuketa 0,7mg
Benefity mrkve: Obsahuje antioxidanty, může pomáhat proti rakovině, reguluje cukr v krvi, snižuje tlak krve. Obsahuje VitA na lepší zrak. Pomáhá dobrému trávení
Benefity cukety: Obsahuje antioxidanty, může pomáhat proti
rakovině, reguluje cukr v krvi, snižuje tlak krve. Při větších dávkách
může rozhodit trávení (FOD map) a tím narušit proces vstřebání živin.
Trávení je v naší dietě velmi důležitá věc a spousta druhů zeleniny trávení ´plně nepomáhá. Doporučuji některé druhy zeleniny raději tepelně upravit, což může snížit množství antinutrientů a většinu z nich, které vám nedělají nejlépe úplně vynechat.
Můžete se u mě na instagramu, jak lidé reagují na toto téma:
https://www.instagram.com/p/B3y12RTg1Cf/
Můžete se podívat na kompletní video, kde mluvím o nejlepších potravinách do diety