HOVĚZÍ vs KUŘECÍ MASO
Živočišné bílkoviny jsou obecně považovány za nejlepší zdroj
aminokyselin, protože obsahují kompletní aminokyselinové spektrum a je dobře
využitelné. To platí jak o hovězím, tak o kuřecím.
Kuřecí maso (prsa v tomto případě) neobsahuje moc tuků,
kdežto hovězí masa (zase záleží na části) již tuky obsahují. To malinko
zpomaluje dobu vstřebání, ale zároveň přináší další benefity, kterých bychom se
neměli bát.
Nasycené tuky z živočišných produktů nejsou nezdravé.
Nějaký ten cholesterol potřebujeme pro optimální budování svalové hmoty. Tuky
pomáhají vstřebávat vitamíny a (A,D,E,K). Jsou dobrý zdroj energie pro lidi, co
potřebují větší přísun. Dokáží zasytit, ovlivňují spoustu funkcí v těle
jako je například citlivost na inzulín, tlak krve, testosteron. Zpevňuje kosti,
imunitu. I mozek má rád nějakou tu dávku tuku ke své práci i pro pocit
zasycení. Nasycené tuky chrání játra, například proti toxinům z alkoholu. Maso z travou krmených krav má
pak i velmi dobrý obsah omega3 mastných kyselin
Hovězí maso obsahuje železo, Zinek, Sodík, Draslík, Hořčík ,Vápník, Vit B a A
Kuřecí maso obsahuje fosfor, draslík, hořčík, vápník, železo, B3, B5, B6
Oba dva druhy masa jsou dobré, hodí se vždy v jiných situacích. Nutričně „hodnotnější“ je maso hovězí
PS: Věděli jste, že v Polsku pravděpodobně díky jejich podmínkám pro kontrolu kvality (které jsou u nich o kousek vyšší, než v ostatních zemích) dostanete kvalitnější potraviny, než-li dovezené potraviny z Polska k nám.
Mrkněte se na komentáře u příspěvku na instagramu