07.březen

SPRÁVNÝ KREVNÍ CUKR PRO ZDRAVÍ, HUBNUTÍ A SVALY (Reálné testování mé krve)

posted by Aleš Lamka

Každý z nás musí jíst. Jenže není jídlo jako jídlo. Záleží na nás jaké druhy jídel budeme konzumovat a v jakém množství budou. Každé jídlo působí na nás jinak, přinese do těla bílkoviny, sacharidy či tuky a společně s tím vitamíny, minerály a například i vlákninu. Sacharidy a tuky se rozkládají na potřebnou energii, na glukózu.

Glukóza je jedna z nejdůležitějších molekul v našem těle a je to nejrychlejší zdroj energie pro naše buňky.

Největší zásobu glykogenu máme v našich svalech a něco je uloženo jako poslední rezerva v našich játrech 

Naše zdraví, nebo můžeme říct i metabolické zdraví je přímo závislé na této schopnosti regulace glukózy. Bavíme se kolísání energie přes den, ale i o cukrovce, zvýšenému tlaku, cholesterolu, špatných jaterních testech a podobně. 

Při konzumaci nějakého jídla stoupá hladina glukózy, čili cukru v naší krvi. Následně se musí zapojit naše slinivka a vypustit do těla nějakou dávku inzulínu, aby potlačila a snížila tuto hladinu glukózy na správnou úroveň. Vezme tuto energii a pomůže ji nasoukat do našich tkání, svalů i tuku na potřebné opravy či zásoby.

 

Čím efektnější tento proces je, tím lépe doplňujeme zásobu energie na správná místa, do svalů. No a samozřejmě méně na ta špatná místa, což je do tukových zásob. Budeme podávat lepší výkony, budeme lépe budovat svaly, naše svaly budou plnější a tvrdší. Budeme snadněji spalovat tukové zásoby.

Společně s tím je rozhodně ovlivněna i stabilita naší energie po celý den. Čím větší výkyvy cukru v krvi máme, tím více je naše energie jako na houpačce, což ničemu neprospívá. Už jste určitě zažili a nebo u někoho slyšeli, že po větší porci sacharidů je unavený a chce se mu spát, že?

 

  • Po probuzení bychom měli mít hodnotu krve optimálně mezi 3.9-5,5 mmol/L
  • 60 minut po jídle do 7,8 mmol/l
  • 120 minut po jídle do 6,7mmol/l

Hodnoty pod 3.9 už naznačují hypoglykémii, což můžeme poznat nervozitou, studeným potem, třas v rukou, pocit na omdlení

Dlouhodobě vyšší hodnoty přes den, než jsme uvedl směřují k hyperglykémii, což znáte pod onemocněním zvaným cukrovka.

 

Aby to nebylo jenom o teorii a prázdném plácání nějakých informací.

Připravil jsem si pro vás menší ukázku toho, co byste mohli snídat. Abychom místo googlení glykemického indexu a přemýšlením na sacharidy či tuky měli prostě jasnou ukázku, dle mé krve, co a jak zareaguje a co má tedy doopravdy smysl.

Posledních několik týdnů snídám různé druhy kaší. Různé zdroje, různé poměry sacharidů a tuků. Chtěl jsem si na sobě sám vyzkoušet, co mi sedí. Co udělá jaké změny a co bude zdravotně, i pro mou energii pro mě nejvíce optimální a zároveň vám reálně ukázat, co případně pro vás bude buď lepší a nebo horší. Můžeme se z toho poučit, pokud byste opravdu chtěli optimalizovat vás cukr v krvi, předejít všem negativním účinkům kolísání cukru v krvi a podpořit všechny pozitivní účinky stabilního cukru v krvi.

Video, kde si všechny vysvětlíme a ukážeme si reálné testování cukru v krvi po různých snídaních přikládám ZDE 
KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ