VÝVAR Z KOŘENOVÉ ZELENINY

  • 70 Kcal
  • 2 Bílkovin
  • 13 Sacharidů
  • 0 Tuků
Doba přípravy 10 min
Mrkev 50 g
Celer 50 g
Petržel 50 g
Sůl, nové koření Dle libosti

  • Mrkev, celer, petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • Můžeme případně použít i mraženou. Nemá ale tak výraznou chuť jako čerstvá.
  • Vložíme do hrnce s vodou, mírně posolíme, přidáme nové koření a necháme vařit 20 minut do změknutí.
  • Po uvaření slejeme vývar z hrnce do sklenice a se zeleninou a uděláme s ní co bude potřeba, což není předmět dnešního receptu.
  • Vývar je hotový, ochucený z vaření dle druhu zeleniny a koření. Je připravený k libovolnému použití.