-
70
Kcal
-
2
Bílkovin
-
13
Sacharidů
-
0
Tuků
Doba přípravy
10 min
Mrkev |
50 g |
Celer |
50 g |
Petržel |
50 g |
Sůl, nové koření |
Dle libosti |
- Mrkev, celer, petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na
kousky.
- Můžeme případně použít i mraženou. Nemá ale tak výraznou
chuť jako čerstvá.
- Vložíme do hrnce s vodou, mírně posolíme, přidáme nové
koření a necháme vařit 20 minut do změknutí.
- Po uvaření slejeme vývar z hrnce do sklenice a se
zeleninou a uděláme s ní co bude potřeba, což není předmět dnešního
receptu.
- Vývar je hotový, ochucený z vaření dle druhu zeleniny a
koření. Je připravený k libovolnému použití.