VOLSKÉ OKO

  • 510 Kcal
  • 35 Bílkovin
  • 5 Sacharidů
  • 38 Tuků
Doba přípravy 15
Vejce 6 ks
Ghí 5 g
Okurka 75 g
Sůl, pepř, provensálské koření Dle libosti

  • Na pánev dáme rozehřát ghí a potřeme jím pánev.
  • Vyklepneme vajíčka a dáváme pozor, abychom neporušili žloutky.
  • Pánev přikryjeme poklicí, aby se vajíčka udělala i z vrchní části rychleji a nepřipálili jsme tím spodní část.
  • Kontrolujeme stav poklepáním s pánví. Jakmile se vajíčka přestanou klepat, máme hotovo a můžeme vejce dát na talíř.
  • Nakrájíme okurku v libovolných tvarech.
  • Posolíme a popepříme vajíčka. Na okurku dáme provensálské koření.