-
580
Kcal
-
44
Bílkovin
-
81
Sacharidů
-
9
Tuků
Doba přípravy
30 min
Vepřová játra |
175 g |
Jasmínová rýže |
100 g |
Máslo ghí |
5 g |
Zelenina dle chuti |
50-100 g |
- Rýži opláchneme, osolíme, přivedeme k varu a necháme
zlehka vařit na 15-18 minut do změknutí.
- Mezitím očistím vepřová játra, nakrájíme je na kousíčky,
pořádně propláchneme a následně osolíme.
- Zprudka orestujeme na pánvi, abychom zachovali většinu šťávy
vevnitř. Nebojte se, že něco málo zůstane okolo, to nám výborně dochutí rýži,
jakmile ji přisypeme po slití přebytečné vody na pánev a lehce s játry
promícháme. Můžeme ještě lehce přisolit dle chuti a můžeme přidat i máslo ghí
pro doplnění tuku a chuť navíc.
- Následně již servírujeme na talíř s libovolnou
zeleninou dle chuti.