VEPŘOVÁ JÁTRA S RÝŽÍ

  • 580 Kcal
  • 44 Bílkovin
  • 81 Sacharidů
  • 9 Tuků
Doba přípravy 30 min
Vepřová játra 175 g
Jasmínová rýže 100 g
Máslo ghí 5 g
Zelenina dle chuti 50-100 g

  • Rýži opláchneme, osolíme, přivedeme k varu a necháme zlehka vařit na 15-18 minut do změknutí.
  • Mezitím očistím vepřová játra, nakrájíme je na kousíčky, pořádně propláchneme a následně osolíme.
  • Zprudka orestujeme na pánvi, abychom zachovali většinu šťávy vevnitř. Nebojte se, že něco málo zůstane okolo, to nám výborně dochutí rýži, jakmile ji přisypeme po slití přebytečné vody na pánev a lehce s játry promícháme. Můžeme ještě lehce přisolit dle chuti a můžeme přidat i máslo ghí pro doplnění tuku a chuť navíc.
  • Následně již servírujeme na talíř s libovolnou zeleninou dle chuti.