LOSOS S PEČENÝMI BRAMBORAMI

  • 760 Kcal
  • 44 Bílkovin
  • 70 Sacharidů
  • 30 Tuků
Doba přípravy 45 min
Losos 200g
Brambory 400g
Cherry rajčata 100g
Cibule 1 ks
Citron 1 ks
Sůl, pepř, farmářské brambory, koření na ryby

PŘÍPRAVA RECEPTU


PEČENÉ BRAMBORY:

  • Brambory se slupkou nakrájíme zhruba na 0,5 cm plátky.
  • V míse brambory okořeníme a promícháme s olivovým olejem.
  • Ochucené brambory vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Brambory přikryjeme alobalem nebo přiklopíme druhým plechem.
  • Pečeme 25 minut na 200 stupňů. Následně sundáme vrchní plech, snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme ještě 10-15 minut.

LOSOS:

  • Lososa položíme na plech s cibulí. Lososa osolíme a opepříme, můžeme použít i jiné koření nebo bylinky – například rozmarýn nebo tymián. Dle libosti pokapeme citronovou šťávou.
  • Na plech naneseme olej. Nakrájíme si cibuli na kolečka a následně ji vyskládáme na plech. Losos se nám pak nepřichytí a bude se nám s ním lépe manipulovat (bude křehký) – pod lososa můžeme použít i jinou zeleninu.
  • Lososa pečeme asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme cherry rajčata jako přílohu (můžeme okořenit).
  • Kdo nemá parní troubu, může lososa připravit v parní lázni ve speciálním hrnci nebo v obyčejném pařáčku na knedlíky.