Brambory se
slupkou nakrájíme zhruba na 0,5 cm plátky.
V míse
brambory okořeníme a promícháme s olivovým olejem.
Ochucené
brambory vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem.
Brambory přikryjeme
alobalem nebo přiklopíme druhým plechem.
Pečeme 25
minut na 200 stupňů. Následně sundáme vrchní plech, snížíme teplotu na 190
stupňů a pečeme ještě 10-15 minut.
LOSOS:
Lososa položíme na plech s cibulí. Lososa osolíme a opepříme, můžeme použít i
jiné koření nebo bylinky – například rozmarýn nebo tymián. Dle libosti pokapeme
citronovou šťávou.
Na plech
naneseme olej. Nakrájíme si cibuli na kolečka a následně ji vyskládáme na
plech. Losos se nám pak nepřichytí a bude se nám s ním lépe manipulovat
(bude křehký) – pod lososa můžeme použít i jinou zeleninu.
Lososa pečeme
asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme cherry rajčata jako přílohu (můžeme
okořenit).
Kdo nemá parní
troubu, může lososa připravit v parní lázni ve speciálním hrnci nebo
v obyčejném pařáčku na knedlíky.