-
49
Kcal
-
2
Bílkovin
-
11
Sacharidů
-
0
Tuků
Doba přípravy
10 min
Dýně máslová |
150 g |
Sůl |
Dle libosti |
Zeleninové koření |
Dle libosti |
- Dýně očistíme od slupek, omyjeme, vyndáme semínka a
nakrájíme na kousky. Pokud chceme méně sladkou chuť, můžeme přidat trochu
petržele.
- Vložíme do hrnce s vodou, mírně posolíme a necháme
vařit 20 minut do změknutí.
- Po uvaření zeleninu přesypeme do misky, kde budeme mixovat.
Lehce přisolíme a můžeme tyčovým mixérem mixovat na jemnou konzistenci dle
chuti.
- Pokud chceme pyré zahustit, doporučuji přimíchat lžíci
uvařené rýže, kterou si s jídlem souběžně
připravujeme nebo rýžové mouky.
- Pokud je pyré náhodou moc husté – přilejeme trochu
z vývaru, který nám zbyl.