DÝŇOVÉ PYRÉ

  • 49 Kcal
  • 2 Bílkovin
  • 11 Sacharidů
  • 0 Tuků
Doba přípravy 10 min
Dýně máslová 150 g
Sůl Dle libosti
Zeleninové koření Dle libosti

  • Dýně očistíme od slupek, omyjeme, vyndáme semínka a nakrájíme na kousky. Pokud chceme méně sladkou chuť, můžeme přidat trochu petržele.
  • Vložíme do hrnce s vodou, mírně posolíme a necháme vařit 20 minut do změknutí.
  • Po uvaření zeleninu přesypeme do misky, kde budeme mixovat. Lehce přisolíme a můžeme tyčovým mixérem mixovat na jemnou konzistenci dle chuti.
  • Pokud chceme pyré zahustit, doporučuji přimíchat lžíci uvařené rýže, kterou si s jídlem souběžně připravujeme nebo rýžové mouky.
  • Pokud je pyré náhodou moc husté – přilejeme trochu z vývaru, který nám zbyl.