SVÍČKOVÁ OMÁČKA (Fitness Varianta)

  • 30 Kcal
  • 1 Bílkovin
  • 6 Sacharidů
  • 0 Tuků
Doba přípravy 15
Mrkev 50 g
Celer 50 g
Petržel 50 g
Cibule 20 g
Česnek 1 stroužek
Sůl Dle libosti

Oloupeme a tepelně upravíme zeleninu dle, aby změkla. Dá se připravit v troubě, parní troubě anebo klasicky uvařit ve vodě na 10-15 minut.

Do sklenice, kde budeme omáčku mixovat dáme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme trochu soli a na zhuštění dle potřeby přidáme trochu uvařené rýže z jídla, kam omáčku přidáváme. Na zjemnění naopak můžeme přidat trochu vody.

Tyčovým mixérem mixujeme, dokud nevznikne velmi jemná omáčka a následně servírujeme.

Díky tomuto postupu jsme vlastně jednoduše udělali ke klasickému „suchému“ jídlu omáčku, bez zbytečně přidaných kalorií.