Mrkev | 50 g |
Celer | 50 g |
Petržel | 50 g |
Cibule | 20 g |
Česnek | 1 stroužek |
Sůl | Dle libosti |
Oloupeme a tepelně upravíme zeleninu dle, aby změkla. Dá se připravit v troubě, parní troubě anebo klasicky uvařit ve vodě na 10-15 minut.
Do sklenice, kde budeme omáčku mixovat dáme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme trochu soli a na zhuštění dle potřeby přidáme trochu uvařené rýže z jídla, kam omáčku přidáváme. Na zjemnění naopak můžeme přidat trochu vody.
Tyčovým mixérem mixujeme, dokud nevznikne velmi jemná omáčka a následně servírujeme.
Díky tomuto postupu jsme vlastně jednoduše udělali ke klasickému „suchému“ jídlu omáčku, bez zbytečně přidaných kalorií.