-
38
Kcal
-
5
Bílkovin
-
3
Sacharidů
-
1
Tuků
Doba přípravy
10 min
Chřest |
150 g |
Sůl |
Dle libosti |
Zeleninové koření |
Dle libosti |
- Chřest omyjeme a nakrájíme na kousky a odstraníme tuhé části.
- Vložíme do hrnce s vodou, mírně posolíme a necháme
vařit 20 minut do změknutí.
- Po uvaření zeleninu bez vody přesypeme do misky, kde budeme
mixovat. Lehce přisolíme a můžeme tyčovým mixérem mixovat na jemnou konzistenci
dle chuti.
- Servírujeme na talíř se zbytkem jídla dle chuti.
- Pokud chceme pyré zahustit, doporučuji přimíchat lžíci
uvařené rýže, kterou si s jídlem souběžně připravujeme.
- Pokud je pyré náhodou moc husté – přilejeme trochu
z vývaru, který nám zbyl.