CHŘESTOVÉ PYRÉ

  • 38 Kcal
  • 5 Bílkovin
  • 3 Sacharidů
  • 1 Tuků
Doba přípravy 10 min
Chřest 150 g
Sůl Dle libosti
Zeleninové koření Dle libosti

  • Chřest omyjeme a nakrájíme na kousky a odstraníme tuhé části.
  • Vložíme do hrnce s vodou, mírně posolíme a necháme vařit 20 minut do změknutí.
  • Po uvaření zeleninu bez vody přesypeme do misky, kde budeme mixovat. Lehce přisolíme a můžeme tyčovým mixérem mixovat na jemnou konzistenci dle chuti.
  • Servírujeme na talíř se zbytkem jídla dle chuti.
  • Pokud chceme pyré zahustit, doporučuji přimíchat lžíci uvařené rýže, kterou si s jídlem souběžně připravujeme.
  • Pokud je pyré náhodou moc husté – přilejeme trochu z vývaru, který nám zbyl.