Který fitness maniak by neznal a nepoužíval vejce? Levný a kvalitní zdroj bílkovin a tuků. Nevyhazujete žloutky do koše, že ne? Vejce se dají připravit na mnoho stylů. Přes míchaná vejce, na tvrdo, na měkko mám rád i volské oko, které se dá pěkně vychutnat a v těch nezajímavějších momentech se dá dokonce přihodit i do domácího hamburgeru či obloženého toastu.. lahoda
Sodík | 140 mg |
Draslík | 130 mg |
Vápník | 57 mg |
Horčík | 12 mg |
Fosfor | 200 mg |
Vitamin E | 2 mg |
Vejce jsou dobře známá tím, že jsou plná bílkovin, a proto jsou skvělou potravinou pro každého, kdo chce budovat a udržovat svaly.
6 g kvalitních bílkovin v jednom vejci, přičemž přibližně 3,5 g pochází z bílku a 2,5 g ze žloutku. Dále také poskytuje velké množství esenciálních aminokyselin potřebných pro to, aby bílkoviny prospívaly tělu.