ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 151 Kcal
  • 12 Bílkovin
  • 1 Sacharidů
  • 11 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Který fitness maniak by neznal a nepoužíval vejce? Levný a kvalitní zdroj bílkovin a tuků. Nevyhazujete žloutky do koše, že ne? Vejce se dají připravit na mnoho stylů. Přes míchaná vejce, na tvrdo, na měkko mám rád i volské oko, které se dá pěkně vychutnat a v těch nezajímavějších momentech se dá dokonce přihodit i do domácího hamburgeru či obloženého toastu.. lahoda



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Sodík 140 mg
Draslík 130 mg
Vápník 57 mg
Horčík 12 mg
Fosfor 200 mg
Vitamin E 2 mg

Vejce jsou dobře známá tím, že jsou plná bílkovin, a proto jsou skvělou potravinou pro každého, kdo chce budovat a udržovat svaly.

6 g kvalitních bílkovin v jednom vejci, přičemž přibližně 3,5 g pochází z bílku a 2,5 g ze žloutku. Dále také poskytuje velké množství esenciálních aminokyselin potřebných pro to, aby bílkoviny prospívaly tělu.


Mezi nejdůležitější živiny nacházející se ve vejcích jsou vitamin D, vitamin B12, folát a antioxidanty jako lutein, zeaxantin a selen. Všechny vyjmenované nutrienty významně souvisí s prevencí chronických onemocnění.