Mléko mi chutná mi a hodí se do spousty pokrmů. Velmi rád bych si ho přidával do svých proteinových kaší s rýží pro zajímavější chuť a konzistenci. Mléčné výrobky mi bohužel ale dělají problémy s trávením. Rád bych si klidně nalil celou sklenici a popíjel co by hrdlo ráčilo, ale mám smůlu. Mléko není voda, obsahuje kalorie a musíme s nimi počítat. Rýžové mléko moc nezasytí, protože neobsahuje větší množství bílkovin. Neobsahuje ale laktózu a mléčnou bílkovinu, čímž mi sedí perfektně na tavení a v rozumném množství může mé chuťové buňky potěšit. Doporučuji vyzkoušet!
Pokud chcete těžit z mikroživin v rýžovém mléce, je důležité při výběru rýžové mléka v obchodě kontrolovat štítek s nutričními údaji. Některé, ale ne všechny produkty, jsou totiž obohaceny o různé vitamíny a minerály. To znamená, že se do nich během zpracování přidaly různé živiny.
Jedna porce rýžového mléka (cca 250ml) poskytne 288 mg vápníku (22% denní hodnoty), 2,4 mikrogramů vitaminu D (12% denní hodnoty), 1,54 mikrogramů vitaminu B12 (64% denní hodnota), 154 mikrogramů vitaminu A (17% denní hodnoty)