Rýžové mléko poskytuje snadno dostupnou alternativu pro ty, kteří mají intoleranci laktózy nebo alergii na mléko. Je také vhodné pro vegany a vegetariány.
Vápník v obohaceném rýžovém mléce je důležitý pro zdraví a sílu kostí a může pomoci předcházet osteoporóze (oslabení kostí, které může způsobit zlomeniny).
Rýžové mléko je vynikajícím zdrojem vápníku a vitamínů A, B12 a vitamínu D.
Pokud chcete těžit z mikroživin v rýžovém mléce, je důležité při výběru rýžové mléka v obchodě kontrolovat štítek s nutričními údaji. Některé, ale ne všechny produkty, jsou totiž obohaceny o různé vitamíny a minerály. To znamená, že se do nich během zpracování přidaly různé živiny.
Jedna porce rýžového mléka (cca 250ml) poskytne 288 mg vápníku (22% denní hodnoty), 2,4 mikrogramů vitaminu D (12% denní hodnoty), 1,54 mikrogramů vitaminu B12 (64% denní hodnota), 154 mikrogramů vitaminu A (17% denní hodnoty)

