RÝŽOVÉ MLÉKO

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 57 Kcal
  • 0,2 Bílkovin
  • 12 Sacharidů
  • 1 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Mléko mi chutná mi a hodí se do spousty pokrmů. Velmi rád bych si ho přidával do svých proteinových kaší s rýží pro zajímavější chuť a konzistenci. Mléčné výrobky mi bohužel ale dělají problémy s trávením. Rád bych si klidně nalil celou sklenici a popíjel co by hrdlo ráčilo, ale mám smůlu. Mléko není voda, obsahuje kalorie a musíme s nimi počítat. Rýžové mléko moc nezasytí, protože neobsahuje větší množství bílkovin. Neobsahuje ale laktózu a mléčnou bílkovinu, čímž mi sedí perfektně na tavení a v rozumném množství může mé chuťové buňky potěšit. Doporučuji vyzkoušet!



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Rýžové mléko poskytuje snadno dostupnou alternativu pro ty, kteří mají intoleranci laktózy nebo alergii na mléko. Je také vhodné pro vegany a vegetariány.

Vápník v obohaceném rýžovém mléce je důležitý pro zdraví a sílu kostí a může pomoci předcházet osteoporóze (oslabení kostí, které může způsobit zlomeniny).

Rýžové mléko
je vynikajícím zdrojem vápníku a vitamínů A, B12 a vitamínu D.

Pokud chcete těžit z mikroživin v rýžovém mléce, je důležité při výběru rýžové mléka v obchodě kontrolovat štítek s nutričními údaji. Některé, ale ne všechny produkty, jsou totiž obohaceny o různé vitamíny a minerály. To znamená, že se do nich během zpracování přidaly různé živiny.

Jedna porce rýžového mléka (cca 250ml) poskytne 288 mg vápníku (22% denní hodnoty), 2,4 mikrogramů vitaminu D (12% denní hodnoty), 1,54 mikrogramů vitaminu B12 (64% denní hodnota), 154 mikrogramů vitaminu A (17% denní hodnoty)