RÝŽOVA KÁŠE

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 248 Kcal
  • 8,5 Bílkovin
  • 75,7 Sacharidů
  • 1,2 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Rýžová kaše je podle mě výborná a jednoduchá věc pro spoustu lidí, když se snaží ušetřit čas a nemá úplně náladu na nějaké zdlouhavé vaření. rýžová kaše je vyrobena z klasické rýže, a to znamená že je to kvalitní a dobře vstřebatelný zdroj sacharidů. Není to žádný cukr, který naše tělo nepotřebuje a stejně ho nijak zvlášť nevyužije. Rýžovou kaši se připravují například s proteinem a nějakým ovocem. Stačí to všechno nasypat do jedné misky a tyčovým mixérem rozmixovat. Během jedné minuty máte víceméně plnohodnotné jídlo, které je dokonce výborné chuťově. Co víc si přát



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Je jednou z nejzdravějších variant sladkých snídaní vůbec. Neobsahuje žádné přidané cukry a další příměsi je kompletně bez éček. Rýžová kaše se vyrábí procesem extruze, což je způsob technologické úpravy, při které se namletá obilovina, luštěnina nebo okopanina protlačuje extruzním válcem, čímž se zahřeje, odpaří se z ní voda a výrobek expanduje. Je velmi bohatá na komplexní sacharidy, obsahuje množství minerálů a vitamínů s minimálním obsahem tuku, navíc skvěle zasytí.