POMERANČ

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 50 Kcal
  • 1 Bílkovin
  • 11 Sacharidů
  • 0,2 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Kromě toho, že pomeranč pomáhá s lepší funkcí štítné žlázy, může pomoci s kvalitou pokožky, podporuje imunitní systém, podporuje zrak a snižuje svalovou degradaci, tak je to dobrůtka, která umí člověka osvěžit svou výraznou chutí. Pomeranč se dá nakrájet a nebo z něho udělat džus. Je to výborně stravitelný zdroj rychlých sacharidů, což nám například po tvrdém tréninku umožní začít okamžitě regenerovat bez větších trávících potíží.



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Vitamin C 44-79 mg
Vitamin E 0,24 mg
Vitamin B6 0,1 mg
Thiamin 0,1 mg
Niacin 0,4 mg
Železo 0,1 mg
Horčík 10 mg
Zinek 0,1 mg
Vápník 47 mg
Draslík 150 mg
Fosfor 21 mg
Pomeranče jsou kvalitním zdrojem vitamínu C a B1. Z pomerančových slupek se získává pektin a esenciální oleje. Pomeranč dále obsahuje draslík, hořčík a fosfor.

  • uvádí se, že pravidelná konzumace významně snižuje riziko mrtvice u žen,

  • doporučuje se jako součást prevence nástupu rakoviny a nemocí ledvin,

  • snižuje krevní tlak a cholesterol,

  • prospívá osobám s diabetem druhého stupně,

  • zvyšuje obranyschopnost, a bojuje proti virovým infekcím,

  • zlepšuje zrak,

  • upravuje zažívání a ulevuje od zácpy,

  • vyživuje pleť a potlačuje prvotní projevy předčasného stárnutí,

  • podporuje správnou funkci mozku.