Kromě toho, že pomeranč pomáhá s lepší funkcí štítné žlázy, může pomoci s kvalitou pokožky, podporuje imunitní systém, podporuje zrak a snižuje svalovou degradaci, tak je to dobrůtka, která umí člověka osvěžit svou výraznou chutí. Pomeranč se dá nakrájet a nebo z něho udělat džus. Je to výborně stravitelný zdroj rychlých sacharidů, což nám například po tvrdém tréninku umožní začít okamžitě regenerovat bez větších trávících potíží.
Vitamin C | 44-79 mg |
Vitamin E | 0,24 mg |
Vitamin B6 | 0,1 mg |
Thiamin | 0,1 mg |
Niacin | 0,4 mg |
Železo | 0,1 mg |
Horčík | 10 mg |
Zinek | 0,1 mg |
Vápník | 47 mg |
Draslík | 150 mg |
Fosfor | 21 mg |
uvádí se, že pravidelná konzumace významně snižuje riziko mrtvice u žen,
doporučuje se jako součást prevence nástupu rakoviny a nemocí ledvin,
snižuje krevní tlak a cholesterol,
prospívá osobám s diabetem druhého stupně,
zvyšuje obranyschopnost, a bojuje proti virovým infekcím,
zlepšuje zrak,
upravuje zažívání a ulevuje od zácpy,
vyživuje pleť a potlačuje prvotní projevy předčasného stárnutí,
podporuje správnou funkci mozku.