OVESNÉ VLOČKY

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 286 Kcal
  • 13 Bílkovin
  • 68 Sacharidů
  • 7 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Ovesné vločky jsem zařadil už před deseti lety, co jsem začal cvičit, protože jsem si přečetl, že to je kvalitní a zároveň levný zdroj sacharidů. Vrhnul jsme se na ně na plné pecky! Po dvou týdnech na záchodě s průjmem mi došlo, že to možná dobrý zdroj sacharidů je, ale jako se vším – všechno musí být s rozumem. Vločky se dají použít na všechny možné kašičky s proteinem, ovoce a proto je miluju, opravdu je to kvalitní zdroj sacharidů i velmi levný. Jenom dejte pozor na vlákninu, která vás může mírně řečeno „prostřelit“. Doporučuju je zařadit maximálně 1-2x denně maximálně



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Vláknina 16 g
Vitamin D 3,2 µg
Fosfor 320 mg
Mangan 3,5 mg
Betaglukany 3,7 g
Ovesné vločky jsou z výživového hlediska komplexem složených sacharidů, rostlinných bílkovin i tuků (obsaženy jsou zejména nenasycené mastné kyseliny). Z vitamínů jsou zastoupeny zejména B1, B6 a vitamín E. Z minerálních látek můžeme jmenovat hlavně vápník a železo.

Ovesné vločky jsou lehce stravitelné a svým vysokým obsahem rozpustné vlákniny přispívají k udržení stabilní hladiny krevního cukru a regulaci cholesterolu v krvi. Jsou tak skvělou volbou pro různé typy diet a zdravý životní styl.