OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 897 Kcal
  • 0 Bílkovin
  • 0 Sacharidů
  • 100 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Olej z vlašských ořechů patři mezi zdravé oleje, protože obsahuje mononenasycené mastné kyseliny. Má jemně oříškovou chuť po vlašských ořeších a tím může jídlu dodat svou specifickou chuť. Rád ho používám do svých kašiček s proteinem jako zdroj tuku a nebo se dá úplně bez problému použít místo olivového oleje, například v troubě na zeleninu, čímž ji dodá zajímavý šmrnc.



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Účinky ořechového oleje

  • napomáhá nápravě přetíženého nervového systému
  • posiluje imunitu
  • posiluje paměť a je účinný při zlepšování školních výsledků
  • snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak
  • je výborný na udržení zdravé mikroflóry ve střevech
  • chrání před rakovinou střev
  • má blahodárný vliv na játra, žlučník, dýchací cesty a látkovou výměnu
  • příznivě působí na krevní oběh a slinivku
  • podporuje vývoj buněk
  • chrání před cévním onemocněním
  • zlepšuje krvetvorbu
  • zlepšuje u mužů tvorbu a kvalitu spermatu

Ořechový olej obsahuje cenné vitamíny

  • obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B6, C, E, F
  • vysoký obsah vápníku, železa, manganu, jódu a zinku
  • obsahuje nenasycené mastné kyseliny, hlavně omega-3 a omega-6
  • je to silný antioxidant