KUŘECÍ SRDCE

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 110 Kcal
  • 17 Bílkovin
  • 0 Sacharidů
  • 5 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Kuřecí srdce - pro spoustu lidí nechutnost při prvním pohledu. Chápu to. Také jsem měl takové období. Pak jsem to ale vyzkoušel a otevřel oči. Velmi zdravý, kvalitní a plnohodnotný zdroj bílkovin, vitamínů a minerálů za malou cenu, který je velmi snadno připravitelný (například pár minut v troubě) a chutná velmi zajímavě. Proč ne? Rád si tuto pochoutku dávám s rýží. Doporučuji vyzkoušet a ničeho se nebát! Uvidíte sami, je to rozhodně zajímavější a chutnější věc, než suchá kuřecí prsa bez chuti.



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Srdeční svalovina neobsahuje žádný tuk a je naprosto čistá, protože je neustále promývána krví. Jestliže se chceme držet racionálních zásad a připravovat pestrou stravu, zařadit občas na jídelníček pokrmy ze srdce je dobrým tipem. Srdce je nejen zdravé, ale také chutné a levné. 

  1. Kilogram čisté srdeční svaloviny má pouze 1020 až 1140 kilokalorií (kuřecí prsa bez kůže mají podle tabulek 1508 kcal, vepřová kýta 2085 kcal). Protože je srdce neustále v pohybu, neobsahuje svalovina žádný tuk. Po srdci tedy nepřibereme.
  2. A dále je zajímavý i obsah živin: jsou to hlavně vitaminy A, B a C.
  3. Neustále jím protéká krev, takže se v něm nemohou usadit škodliviny, kterých se někdy u vnitřností obáváme.