KREVETY

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 93 Kcal
  • 20 Bílkovin
  • 1 Sacharidů
  • 1 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Krevety nejsou zas tak běžná fitness strava. Není tu ale žádný důvod, proč by to tak být nemohlo. S krevetami se dají vymyslet zajímavá a nestandartní jídla, kterými můžeme obohatit svůj jídelníček, udělat dietu zase zajímavou. Vyzkoušejte klasickou přípravu na pánvi nebo v troubě a dodejte na svůj talíř pořádnou dávku bílkovin v nové podobě!



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Největším benefitem masa krevet je však obsah vitamínů a živin, které obsahuje. Krevetami si můžete doplnit denní příjem železa, vápníku, sodíku, fosforu, zinku, hořčíku a draslíku, stejně jako vitamínu A, vitamínu E, vitamínu D, B6 a dokonce i vitamínu B12! Obsahuje také jód, thiamin, riboflavin a niacin. Je to opravdu dokonalá zásobárna živin.

Díky obsahu nenasycených mastných kyselin podporuje konzumace krevet imunitní systém a je tak výborným ochráncem před kardiovaskulárními, metabolickými a zánětlivými chorobami. Nenasycené mastné kyseliny jsou také důležitou složkou výživy pro nervovou tkáň.