KAKAOVÝ PRÁŠEK

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 342 Kcal
  • 24 Bílkovin
  • 14 Sacharidů
  • 11 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Kakaový prášek není žádná zázračná potravina, na které se dá stavět jídelníček. Není to nijak extra bohatý zdroj bílkovin, sacharidů ani tuků. Je to obyčejný prášek, který v malém množství dokáže povznést naše recepty na jinou úroveň bez zbytečně obrovského navýšení nezdravých kalorií. Obdobně ho velmi rád používám v rámci pár gramů do mých proteinových kašiček s rýžovou kaší a proteinem. Chuť je jemnější, krémovější a samozřejmě čokoládovější. Kašička připomíná téměř plnohodnotný prasácký dezert z cukrárny.



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Kakao má schopnost pohlcovat volné radikály, které jsou využívány k měření hladiny antioxidantu v jídle. Stejně tak obsahuje flavanoly, antioxidanty a protizánětlivé látky, které chrání naše srdce a zlepšují krevní tok v našem těle.

Magnesium, železo, draslík, zinek, měď, kalcium, selen a mnoho dalších. Zmíněné minerály napomáhají k regeneraci svalů, k funkci imunitnímu systému a zvyšují hladinu kreatinu a kolagenu v těle.

V porovnání s kofeinem, teobromine obsažený v kakau dlouhodobě udržuje hladinu ve stejné rovině, bez rychlého nástupu na vrchol a následnému propadu energie.