Jablka jsou druh ovoce, který je u nás velmi běžný a je celkem každému z nás blízký. Oproti klasickému ovoci jsou jablka často kyselá a to je důvod, proč je mám rád. Když je člověk přeslazený, jablko je jasná volba na oživení každodenní rutiny. Existuje spousta druhů jablek, ze kterých můžeme vybírat, nejsou drahá. Dokáží zpříjemnit a oživit každou kašičku nebo svou barevností oživit talíř.
Sodík | 3 mg |
Draslík | 100 mg |
Vápník | 3 mg |
Horčík | 3 mg |
Fosfor | 8 mg |
Vitamin C | 3-20 mg |
Jablka obsahují vitamín C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, podobně jako množství vlákniny. Jiné látky chrání mozek před Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou. Např.: