Hovězí maso obsahuje větší množství mikroživin nežli obyčejné kuře a většina druhů masa bez tuku. Rozhodně se počítá mezi kvalitnější a výživnější. Bohužel většinou i dražší. Mě osobně hovězí maso přijde i celkem těžké na přípravu, aby se povedlo opravdu do měkka a chutně, proto nepatří mezi mé nejoblíbenější zdroje. Když už, tak si z něho rád dělám mleté a připravím si masové kuličky. Ty jsou vždy perfektně šťavnaté. Podle toho se vy ale řídit rozhodně nemusíte. Pokud jste fanda hovězího, umíte ho perfektně připravit, tak určitě neprohloupíte, protože je to opravdu jeden z nejlepších zdrojů bílkovin, zdravých tuků a mikroživin, který do sebe můžete dostat, abyste podpořili regeneraci a budování svalové hmoty.
Vitamín A | 6 vg |
Thiamin | 0,07 mg |
Riboflavin | 0,19 mg |
Niacin | 4,8 mg |
Vápník | 10 mg |
Železo | 3 mg |
Draslík | 272 mg |
Fosfor | 213 mg |
Část | Energetická hodnota ve 100 g | Bílkoviny | Tuky | Cholesterol |
---|---|---|---|---|
svíčková | 585 kJ (140 kcal) | 19,4 | 6,3 | 63 |
kýta | 531 kJ (127 kcal) | 20,6 | 4,5 | 67 |
roštěnka | 769 kJ (184 kcal) | 20,4 | 10,7 | 63 |
hovězí přední | 736 kJ (176 kcal) | 20,7 | 9,8 | 60 |
bok | 898 kJ (216 kcal) | 19,1 | 15,5 | 66 |
kližka | 652 kJ (156 kcal) | 21,7 | 7,1 | 65 |
hovězí játra | 544 kJ (130 kcal) | 19,7 | 3,2 | 270 |
hovězí ledviny | 589 kJ (141 kcal) | 15 | 8,1 | 400 |
hovězí jazyk | 919 kJ (220 kcal) | 16,4 | 16,6 | 121 |