BRAMBORY

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 89 Kcal
  • 2 Bílkovin
  • 19 Sacharidů
  • 0,2 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Brambory jsou druh zeleniny, který obsahuje větší množství sacharidů. Je výborným zdrojem vlákniny, vitamínů, minerálů a dávám nám zároveň mraky možností, jak si s nimi obohatit a zpříjemnit jídelníček. Brambory se dají jednoduše uvařit a hodit na talíř. To je ale nuda. Zkuste například domácí hranolky, které jsou zdravé a stejně dobré! Nebudou napuštěné 5 kily oleje jako z hospody. Brambory nakrájejte, okořeňte dle vaší chuti, hoďte do trouby a můžete baštit hranolky klidně každý den s čistým svědomím v rámci vašeho zdravého jídelníčku a s čistým svědomím.



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Sodík 7 mg
Draslík 360 mg
Vápník 6 mg
Horčík 14 mg
Železo 37 mg

Brambory jsou zdrojem sacharidů (zejména škrobu), dále zde najdeme velké množství cenných látek v podobě hořčíku, železa, zinku, mědi, manganu, fosforu, jódu, niklu, vápníku, draslíku, vitamínů C, B 1, B 2, PP.