ACIDOFILNÍ MLÉKO

ÚDAJE JSOU UVEDENY PRO 100 G POTRAVINY
  • 42 Kcal
  • 3 Bílkovin
  • 4 Sacharidů
  • 2 Tuků
Aleš Lamka Osobní postřeh

Dříve jsem se vždy těmto věcem vyhýbal. Nemohl jsem jim přijít na chuť. Bylo to ale také tím, že jsem neznal pravou pointu, acidofilního mléka. Jasně, sladké a příjemné, jako obyčejné kravské mléko to není. Acidofilní mléko má mírně nakyslou chuť. Hlavně je to ale velmi zdravý doplněk stravy, který nám pomůže srovnat trávení a celkové zažívání díky velkému obsahu probiotických látek.



OSTATNÍ VYŽIVOVÉ HODNOTY

Při výrobě tohoto nápoje se mléko zakysává tradiční smetanovou kulturou a kulturou Lactobacillus acidophilus, která snižuje pH výrobku, takže jeho chuť je značně kyselá. Výhodou jsou výrazné probiotické účinky, které ovlivňují pozitivní složení střevní mikroflóry.

  • Možnosti předcházet zvýšené hladině cholesterolu v krvi
  • Normálním fungování zažívacího ústrojí
  • Schopnosti upravovat příznaky syndromu dráždivého tračníku
  • Možnosti předcházet vaginálním infekcím
  • Podpoře hubnutí
  • Možnosti předcházet nachlazení
  • Možnosti předcházet ekzémům a alergickým reakcím