Seřadit od nejnovějšího
  • Ahoj,

    nemáte někdo zkušenosti kolik masa je na celém králíkovi v nějakém poměru či procentech ku váze? Díky

    10. 09. 2019, 08:37
  • Ahoj Jardo,

    tak to teda nemám, ale tak když ho vykostíš, tak by si měl dostat čistou váhu masa, no a taky se to pohybuje podle toho jakého máš macka a záleží taky, jestli ho máš v celku a pohraješ si s ním nebo ho upečeš třeba v kuse, to už tak nevychytáš, jestli máš jidelnicek podle Aleše... kolegyně má  králiky, tak jak budu brát, tak ho pak vykostím a řeknu Ti kolik ho bylo, a kolik bude mít po vykoštění :) mě to baví, takže si dám bojový úkol :)

    10. 09. 2019, 13:11
  • Ahoj, tak má zkušenost. Králik už je hotový. Nechtělo se mi ho vykostit, tak jsem ho upekl celého bez hlavy a trupu, takže 4x nohy a hřbet. Váha všeho za syrového stavu 1230 g, po upečení jsem vyndal všechny kosti a ty jsem zvážil - 137g. Zbylá váha upečeného masa byla 673 g.  Takže pokud ty kosti vážili stejně i před upečením, mělo by se z toho dát vypočítat počet porcí :-)

    12. 09. 2019, 19:15