Seřadit od nejnovějšího
  • Čau chcel by som sa spýtať , ktorý typ pečiva ( biele alebo celozrnné ) by som mal jesť ak naberám objem 

    21. 03. 2019, 16:56
  • Aké len chceš, vačšinou sa odporúča skôr celozrnné, ako zdravšia alternatíva, ale skôr by som ti radil ryžu a batáty :D

    21. 03. 2019, 17:45
  • Chmatos . uživatel

    Ahoj, nevím čím bych mohl pečivo či chleba vhodně nahradit. Třeba mi někdo poradí, ale rýži, brambory, těstoviny již určitě mám k obědu, nebo si ho dám s masem jako svačinu, tak k jedné svačině si chci dát i něco jiného. Také někdy potřebuji svačinu na cestu a pečivo se dá konzumovat například s libovou šunkou  nebo třeba s cottage okamžitě, třeba v autě na služební cestě, ale jíst studenou přílohu se nedá.

    Co tedy mohu zařadit do jídelníčku jako přílohu místo pečiva, kromě rýže, brambor, těstovin?

    • Bílé pečivo samozřejmě obsahuje poměrně dost kalorií, ale jen velmi málo vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Čas od času vám tedy neuškodí, ale na pravidelnou konzumaci příliš vhodné není.
    • Pečivo rozhodně není třeba démonizovat. Pokud si koupíte kvalitní celozrnné nebo čistozrnné rohlíky, chleby, či jiné druhy pečiva, rozhodně neuděláte chybu a svůj jídelníček ozvláštníte chutnou surovinou, která se prakticky přenáší třeba do práce.
    • Spíš než pečivo samotné bývá často problematické to, s čím ho konzumujeme. I když třeba s uzeninami chutná dobře, rozhodně to není nic zdravého. Když ale vyberete vhodný sýr (třeba cottage) a obohatíte svoji svačinu kouskem zeleniny, dostane skvělé a nutričně hodnotné jídlo.

    30. 11. 2020, 13:11
  • Intel Pentium uživatel

    Za mě bílé pečivo vůbec a když už, tak celozrnné žitné než pšeničné pečivo.

    01. 12. 2020, 11:25