26.květen

Lowcarb pizza

posted by Aleš Lamka
    

Tuto nízkosacharidovou bezlepkovou špenátovou pizzu si můžete vychutnat při low-carb dietě zcela bez výčitek! Navíc se chutí podobá opravdové pizze, proto neváhejte a vyzkoušejte!

 

K přípravě těsta potřebujeme:

  • 400 g špenátu (mraženého nebo čerstvého)
  • 3 vejce
  • 100 g sýru eidam (strouhaného)
  • špetka soli a pepře
 

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Pokud použijete čerstvý špenát, nejdříve ho rozmixujte. Ke špenátu přidejte ostatní ingredience, tedy vejce, sýr, sůl a pepř a rozmixujte. Těsto rozprostřete na plech s pečícím papírem a zformujte do tvaru, vhodný je obdélníkový. Těsto pečeme zhruba 30 - 35 minut. Po uplynulé době plech vyjmeme z trouby a těsto odlepíme od papíru. Nyní přidejte na těsto to, co máte rádi/na co máte chuť/co se hodí do jídelníčku (např. šunku, sýry, olivy, žampiony, rajčata...). Pizzu můžete okořenit kořením na pizzu nebo oreganem. Připravenou pizzu opět vložte do trouby, tentokrát na 10 minut. Hotovo!

    IMG_20160526_122044

Nutriční hodnoty (těsto):

Kalorie: 619 kcal

Bílkoviny: 58 g

Sacharidy:18 g

Tuky: 33 g

 

Dobrou chuť a ať to roste!

V.

KOMENTÁŘE

Buď první, kdo přidá komentář!

NAPSAT KOMENTÁŘ